Je Weet Zelf TV is in 2015 gestart door Claudia en Jurjen, die destijds al enkele jaren werkzaam waren in film, tv- en online video en los van elkaar les gaven hierin. Maar samen kun je meer, bedachten ze na hun ontmoeting op Filmkamp. Na het bundelen van hun krachten volgde Lidi, en inmiddels heeft Je Weet Zelf TV een team waarbinnen ieder zijn eigen expertise heeft. Van fotografie tot onderwijs, van storytelling tot videoproductie. Zo werken we samen aan de leukste lessen én films!

Claudia Rison is filmmaker, filmcoach en eindbaas bij Je Weet Zelf TV. Ze werkt inmiddels zes jaar aan educatieve filmprojecten, tv-programma’s en videoproducties. Voordat ze voor zichzelf begon, rondde ze de opleiding Media, Informatie en Communicatie af en werkte ze als redacteur bij televisie. Ondertussen volgde ze de opleiding “Beroepskunstenaar in de klas” en rolde in de wereld van filmeducatie, met projecten als Unicef Kinderrechten Filmfestival en Het Vergeten Kind Filmfestival. Ze heeft lessen(series) ontwikkeld voor het basis- en voortgezet onderwijs en werkte via Stichting En Actie aan enkele Erasmus+ projecten, het Young European Film Forum en YEAD project, waarbij ze groepen jonge filmmakers begeleidde bij het maken van documentaires. Nu geeft ze elke week mediawijsheidles, fotografeert ze veel en tovert ze klaslokalen om tot studio’s.

Jurjen Dijkstra is filmmaker, filmcoach en man van de techniek bij Je Weet Zelf TV. Hij wilde aanvankelijk leerkracht worden en stond voor de klas in zowel Nederland als Suriname. Na een aantal jaar PABO besloot hij toch van zijn hobby zijn beroep te maken en een mediaopleiding te gaan doen. Tijdens de opleiding Kunst & Techniek in Enschede leerde hij de kneepjes van het vak en verder deed hij veel werkervaring op bij onder meer 3FM, waar hij zich tot voor kort inzette op de online videoredactie. Als camera en editor werkte hij onder andere mee aan 3FM Serious Request en de TOP2000. Twee jaar geleden zette hij met twee vrienden een online nieuwsplatform (SNEPTV) op, en met evenveel energie werkt hij inmiddels volle bak bij Je Weet Zelf TV. Hij geeft hij workshops, presentaties, doet tegelijkertijd onderzoek en dropt montages alsof het niets is. Houd hem dus in de gaten!

Lidi Toepoel is filmmaker en storyteller.. Tijdens haar studie Communicatiewetenschap maakte ze filmpjes voor Radboud KinderTV, een televisiezender voor kinderen in het ziekenhuis. Daar ontdekte ze dat de combinatie van kinderen en media haar passie is. Met het 48 hour Film Project, waarin je een korte speelfilm maakt in slechts 48 uur, maakte ze diverse fictiefilms. Hierbij sleepte ze met haar team verschillende prijzen in de wacht. Daarnaast werkte Lidi o.a. voor Kijkwijzer, Omroep Brabant, Natuurmonumenten en het Zapp Weekjournaal. Als filmcoach geeft ze les aan kinderen van alle leeftijden, onder andere op het ROC, basisscholen en middelbare scholen. In Tilburg (waar ze nu woont) en omstreken heeft ze diverse scholen aan het filmen en vloggen gekregen en geeft ze nu ook lessenseries in filmtechniek en camera-acteren. Je Weet Zelf!

Wil van de Ven is fotografe en mediacoach. Afgestudeerd als fotografe en afkomstig uit de jeugdhulpverlening weet ze als geen ander hoe je groepen die speciale aandacht nodig hebben, enthousiast kunt maken voor beeld. Tegelijkertijd weet ze met haar rust ook het overzicht te bewaren en komt ze vaak met creatieve ideeën voor nieuwe lessen, of verfrissende ideeën om kinderen te activeren. Ze is regelmatig te vinden op het hoofdkwartier van Je Weet Zelf in Utrecht en vangt als het druk wordt, werk op van haar collega’s. Onmisbaar dus, die Wil! 

Lieke Claassen is freelance media & event producer. Tijdens haar studie Media & Entertainment Management maakte zij in haar vrije tijd met een paar vrienden televisie bij de regionale omroep. Ze hoopt vurig dat die beelden níet ooit nog eens ergens boven komen drijven, want echt goed was het niet. Maar er was een begin! In de eerste vier jaar van haar werkende leven werkte ze in de evenemententak voor bedrijven als Joop van den Ende Theaterproducties en Het Scheepvaartmuseum. Sinds vorig jaar staat ze weer met één been in de videoproducties. Ze produceert content en promovideo’s voor Je Weet Zelf en focust zich op regie en verslaggeving.

Ruben Peters is illustrator en filmcoach. Hij is de visuele kracht van Je Weet Zelf TV en draait zijn hand niet om voor een stopmotion- of storyboardles. Logo’s en mooie ontwerpen heeft hij trouwens ook zo gemaakt en dat doet hij voor verschillende (educatieve) bedrijven. Voor het YEAD project ging hij net als Claudia naar Portugal en daar begeleidde hij met zijn enthousiasme een aantal groepen jongeren bij het maken van documentaires. Hij heeft onlangs een mooie kinderfilm gemaakt met zijn broer, en wij mogen zijn filmskills gelukkig ook vaak inzetten.

Jolien de Lange kon zich als kind maar moeilijk concentreren, maar als je haar voor een TV zette keek ze niet op of om, opgezogen door de beelden en verhalen (de films van Disney waren favoriet). Ook het maken van stop-motionfilms met de (toen) superdeluxe camera van haar vader vond ze geweldig. Toen wist ze het eigenlijk al, maar na een jaar in Amerika te hebben gewoond en filmlessen te hebben gevolgd wist ze het zeker: Film is fantastisch! Vooral films van fantasierijke regisseurs als Tim Burton en Wes Anderson. Na de opleiding Kunsten, Cultuur en Media werkt Jolien als film- en mediacoach om kinderen te leren en te inspireren. En ze draait al een tijd mee met het inmiddels beroemde Filmkamp!

Kim Wolfswinkel is spelcoach en kindercoach. Na het afronden van de PABO heeft zij ervaring opgedaan in het onderwijs, maar miste het creatief bezig zijn met kinderen. Met haar theater- en onderwijsachtergrond geeft ze nu lessen in camera-acteren en spel bij Je Weet Zelf TV en coacht ze kinderen en groepen onder de naam KEPT. Haar lessen zijn vernieuwend, altijd op maat en gekoppeld aan de doelen van TULE voor kunstzinnige oriëntatie. Ze houdt rekening met de verschillen van kinderen en de wensen van de school, want goed onderwijs maken we samen!