Workshops en lessenseries op maat

BINNENSCHOOLSE PROJECTEN

– Themaweek? Schooljournaal? Een les over filmtechnieken of vloggen?
We haken graag in op de wens van de school en denken mee over de beste vorm en inhoud van een workshop of filmproject.

Geen specifieke thema’s of eisen, maar wel op een leuke en leerzame manier bezig zijn met film en media?
We hebben een aantal mediawijze workshops ontwikkeld waar leerlingen zo mee aan de slag kunnen. Dit kan één middag, maar blijft beter hangen in een traject van meerdere lessen, in primair en voortgezet onderwijs, met een fictief of non-fictief verhaal. We proberen in te haken op de actualiteit en gebruiken zo veel mogelijk input van leerlingen, daarom is geen les hetzelfde. Ons doel is om de leerlingen zo veel mogelijk zelf te laten ontdekken. Wij zorgen voor de middelen, kennis en vaardigheden waar deze ontbreken. En we vergeten daarbij de leerkrachten en schoolleiders niet.

NA SCHOOLTIJD

– Het organiseren van een verlengde schooldag, brede-school- of buitenschoolse activiteiten, is vaak een grote verantwoordelijkheid. Ook wil je de leerlingen blijven uitdagen met afwisselende kunstdisciplines. Daarom bieden wij ook een naschools aanbod, aangepast op de wensen van de school. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden: fictie of non-fictie, met of zonder thema, voor grote en kleine (groepen) leerlingen.
Tijdens de workshops besteden we aandacht aan teambuilding, de ontwikkeling van (individuele) talenten en natuurlijk een mooi eindresultaat. Uiteraard kunnen we extra focus leggen op leerdoelen die vanuit de school gewenst zijn. De film wordt tijdens een feestelijke première vertoond aan bijvoorbeeld ouders, leerkrachten en/of buurtbewoners.

Vertel ons je wensen!