Ons superteam #jeweetzelf

Je Weet Zelf TV is in 2015 gestart door Claudia en Jurjen. Zij waren destijds al werkzaam in de wereld van film, tv- en online video, toen ze ontdekten dat ze apart van elkaar hierin les gaven. Ze besloten hun krachten te bundelen en aan een stoer merk te gaan bouwen dat uitgroeide tot Je Weet Zelf TV - met een team waarbinnen ieder zijn eigen expertise heeft. Van fotografie tot onderwijs, van regie tot videoproductie. Samen werken we met veel plezier aan het ontwikkelen van toffe filmprojecten en videoproducties! Die we uiteraard graag laten zien op het YouTube kanaal van Je Weet Zelf TV.

Hieronder kun je meer lezen over de expertise van ons te gekke team.

Claudia Rison is videoregisseur, fotograaf en eindbaas bij Je Weet Zelf TV. Sinds de afronding van haar studie Media&Communicatie in 2009, werkt ze fulltime aan educatieve en culturele filmprojecten, tv-programma's en mediaproducties. Na enkele jaren in loondienst op een televisieredactie startte ze haar zzp-avontuur en volgde ondertussen de opleiding "Beroepskunstenaar in de klas". Hierna rolde ze in de wereld van filmeducatie, met projecten als Unicef Kinderrechten Filmfestival, het Young European Film Forum, waarbij ze groepen jonge filmmakers begeleidde bij het maken van korte films en documentaires in binnen- en buitenland. Nu ontwikkelt ze filmprojecten en video's voor het onderwijs, fotografeert en regisseert ze en tovert ze klaslokalen om tot studio's.

Jurjen Dijkstra is filmmaker, filmcoach en eindbaas bij Je Weet Zelf TV. Hij wilde aanvankelijk leerkracht worden en stond voor de klas in zowel Nederland als Suriname. Na een aantal jaar PABO besloot hij toch van zijn hobby zijn beroep te maken en een mediaopleiding te gaan doen. Tijdens de opleiding Kunst&Techniek in Enschede leerde hij de kneepjes van het vak en deed daarnaast werkervaring op bij onder meer  3FM, en BNN, waar hij zich inzette op de online videoredactie. Als camera en editor werkte hij mee aan grote events als 3FM Serious Request en de TOP2000. Hij geeft workshops, presentaties, ontwikkelt lessenseries en weet bovenal iedereen van jong tot oud te enthousiasmeren bij het maken van video. Naast Je Weet Zelf TV is hij actief in de media en is de kans groot dat je hem (per ongeluk) door je beeld ziet lopen.

Wil van de Ven is fotografe en mediacoach. Afgestudeerd als fotografe en afkomstig uit de jeugdhulpverlening weet ze als geen ander hoe je groepen die speciale aandacht nodig hebben, enthousiast kunt maken voor beeld. Met haar expertise is ze een waardevolle aanwinst voor ons collectief, en staat dan ook regelmatig voor de groep. Ze komt regelmatig met creatieve werkvormen voor lessen, of verfrissende ideeën om kinderen te activeren. Tegelijkertijd weet ze met haar rust ook het overzicht te bewaren en schudt ze scripts en draaiboeken uit haar mouw alsof het niks is. Je zult haar regelmatig vinden op het hoofdkwartier van Je Weet Zelf in De Stadstuin in Utrecht, of aan tafel met jou of je collega's om nieuwe lessen, videoproducties of filmprojecten te bespreken. Onmisbaar, die Wil! 🙂

Ruben Peters is illustrator en filmcoach. Hij is de visuele kracht van Je Weet Zelf TV en draait zijn hand niet om voor een stopmotion- of storyboardles. Logo's en mooie ontwerpen heeft hij trouwens ook zo gemaakt en dat doet hij voor verschillende (educatieve) bedrijven. Voor het YEAD project ging hij net als Claudia naar Portugal en daar begeleidde hij met zijn enthousiasme een aantal groepen jongeren bij het maken van documentaires. Hij heeft onlangs een mooie kinderfilm gemaakt met zijn broer, en wij mogen zijn filmskills gelukkig ook vaak inzetten.

Lidi Toepoel is filmmaker en storyteller. Tijdens haar studie Communicatiewetenschap maakte ze filmpjes voor Radboud KinderTV, een televisiezender voor kinderen in het ziekenhuis. Daar ontdekte ze dat de combinatie van kinderen en media haar passie is. Met het 48 hour Film Project, waarin je een korte speelfilm maakt in slechts 48 uur, maakte ze diverse fictiefilms. Hierbij sleepte ze met haar team verschillende prijzen in de wacht. Daarnaast werkte Lidi o.a. voor Kijkwijzer, Omroep Brabant, Natuurmonumenten en het Zapp Weekjournaal. Als filmcoach geeft ze les aan kinderen van alle leeftijden, onder andere op het ROC, basisscholen en middelbare scholen. In Tilburg (waar ze nu woont) en omstreken heeft ze diverse scholen aan het filmen en vloggen gekregen en geeft ze nu ook lessenseries in filmtechniek en camera-acteren. Je Weet Zelf!

Lieke Claassen is freelance media & event producer. Tijdens haar studie Media & Entertainment Management maakte zij in haar vrije tijd met een paar vrienden televisie bij de regionale omroep. Ze hoopt vurig dat die beelden níet ooit nog eens ergens boven komen drijven, want echt goed was het niet. Maar er was een begin! In de eerste vier jaar van haar werkende leven werkte ze in de evenemententak voor bedrijven als Joop van den Ende Theaterproducties en Het Scheepvaartmuseum. Sinds vorig jaar staat ze weer met één been in de videoproducties. Ze produceert content en promovideo’s voor Je Weet Zelf en focust zich op regie en verslaggeving.

Jolien de Lange kon zich als kind maar moeilijk concentreren, maar als je haar voor een TV zette keek ze niet op of om, opgezogen door de beelden en verhalen (de films van Disney waren favoriet). Ook het maken van stop-motionfilms met de (toen) superdeluxe camera van haar vader vond ze geweldig. Toen wist ze het eigenlijk al, maar na een jaar in Amerika te hebben gewoond en filmlessen te hebben gevolgd wist ze het zeker: Film is fantastisch! Vooral films van fantasierijke regisseurs als Tim Burton en Wes Anderson. Na de opleiding Kunsten, Cultuur en Media werkt Jolien als film- en mediacoach om kinderen te leren en te inspireren. En ze draait al een tijd mee met het inmiddels beroemde Filmkamp!

Kim Wolfswinkel is spelcoach en kindercoach. Na het afronden van de PABO heeft zij ervaring opgedaan in het onderwijs, maar miste het creatief bezig zijn met kinderen. Met haar theater- en onderwijsachtergrond geeft ze nu lessen in camera-acteren en spel bij Je Weet Zelf TV en coacht ze kinderen en groepen onder de naam KEPT. Haar lessen zijn vernieuwend, altijd op maat en gekoppeld aan de doelen van TULE voor kunstzinnige oriëntatie. Ze houdt rekening met de verschillen van kinderen en de wensen van de school, want goed onderwijs maken we samen!