Omdat ieder jaar dezelfde kunstvakdocent de lessen verzorgt, staat het project als een huis, vindt er een doorgaande leerlijn plaats en is de Je Weet Zelf coach een bekend gezicht binnen de school. Leerlingen kunnen elk jaar weer een stap verder met dit project.  

- Leerkrachten Van de Parkschool In Amersfoort

Onze doorgaande leerlijn mediawijsheidIn onze mediarijke maatschappij worden leerlingen dagelijks overspoeld met TikToks, reclames, berichten via WhatsApp en andere media. Dit heeft natuurlijk leuke kanten zoals online contact met klasgenoten, maar vraagt van scholen ook nieuwe kennis en aandacht voor de 'mindere' kanten zoals cyberpesten of nepnieuws.
Kritisch leren kijken naar - en communiceren via - diverse media zijn hierdoor onmisbare skills geworden.

In onze doorgaande leerlijn mediawijsheid voor groep 5 t/m 8 leren kinderen aan de hand van praktische opdrachten over privacycyberpestenecht en nep  (reclame, fake news, AI) en online profielen  (wie ben jij online, wat deel je wel/niet en met wie).

Waarom kiezen voor het mediawijsheid aanbod van Je Weet Zelf TV?

• De lessen bevatten creatieve en actieve werkvormen: leerlingen leren o.a. filmen, monteren, fotograferen en photoshoppen
• De lessen sluiten aan op de belevingswereld van kinderen met actuele voorbeelden en onderwerpen
• De leerdoelen en opdrachten zijn gebaseerd op de competenties uit het Mediawijsheid Competentiemodel (mediawijzer.net) en gericht op het ontwikkelen van digitale geletterdheid

Doorgaande leerlijn PO 

  • 6 lessen per groep per jaarlaag
  • 4 jaarlijks terugkerende thema's
  • inclusief iPadsets (1 per 2 of 3 leerlingen)

Prijs: €1250,- per groep (btw vrijgesteld)
Korting bij afname meerdere groepen ivm iPad verhuur. 

Vraag een offerte op

Mediawijsheidjournaal

Als extra'tje is het mogelijk om een mediawijsheid journaal te laten maken door onze filmcoach, waarin alle gemaakte resultaten van je leerlingen samen komen. Leuk om bijvoorbeeld het geleerde te kunnen delen met ouders of verzorgers.