De coaches van Je Weet Zelf hebben de lessen uiterst secuur voorbereid en de kinderen veel verantwoordelijkheid gegeven over het leerproces. De lessen sluiten aan bij de vaardigheden die leerlingen anno nu dienen te ontwikkelen, daar waar scholen hierin soms nog tekort in schieten in hun lesaanbod.

- Arthur ippel ,OBS de Klim Utrecht


Filmeducatie: workshops en lessenseries op maat

Themaweek? Schooljournaal? Online event?

We haken graag in op de wens van de school en denken met je mee over de beste vorm en inhoud voor een workshop of filmproject. Neem hiervoor gerust contact op om te bekijken hoe we je kunnen helpen. Wil je iets speciaals? Check ook even onze pagina met videoproducties.

Geen specifieke eisen, maar wel op een leuke en leerzame manier aan de slag met beeld?

Wij bieden voor zowel VO als PO losse workshops aan in:

- filmtechnieken 
- filmtrailer maken
- fotograferen met perspectief
- echt & nep met photoshop 

- stop-motion
- reportage of schooljournaal maken (min. 2 dagdelen)

Alle workshops en videoprojecten worden bij ons begeleid door een Je Weet Zelf filmcoach; een beeldmaker uit het vak met ruime ervaring in lesgeven. Je kunt voor al je vragen bij een van ons terecht.

Onze doorgaande leerlijn mediawijsheid (PO)
Je kunt je leerlingen laten leren over beeld in één middag, maar het blijft natuurlijk beter hangen in een traject van meerdere lessen.
Voor het primair onderwijs hebben we daarom een doorgaande leerlijn mediawijsheid (groep 5 t/m 8) ontwikkeld. Leerlingen gaan hierbij in 6 weken actief aan de slag gaan met film, foto en media opdrachten gerelateerd aan belangrijke mediawijsheid thema's, die aansluit op het gewenste niveau (volgens het Mediawijsheid competentiemodel) en de actualiteit.

We gebruiken veel input van leerlingen, daarom is geen les bij ons hetzelfde. Het doel is om de leerlingen zo veel mogelijk te laten ontdekken, door zelf te doen. We heten natuurlijk niet voor niets Je Weet Zelf!

En geen zorgen: wij zorgen voor de middelen (bijvoorbeeld iPads), kennis en vaardigheden waar deze ontbreken. Ook vergeten we hierbij de leerkrachten en schoolleiders niet.


Prijsindicatie:
met filmcoach in de klas va. €275,- per dagdeel
iPad huur optioneel (vanaf 50 euro per dag)

Vertel ons je wensen!